5 poznatih ličnosti koje su misteriozno nestale i nikad se nije saznalo šta se desilo sa njima


Mnogi ljudi u svijetu se vode kao nestali no, kada nestanu poznate ličnosti onda svi pokušavaju saznati šta se desilo sa njima. Na ovoj listi se nalazi pet ličnosti koje su iznenada nestale i za koje se nikada nije saznalo šta se zapravo desilo sa njima. Pogledajte.

 

1. Amelia Earhart

Nestala je 1937. godine i od tada niko nije saznao šta se desilo sa njom. Zadnja lokacija na kojoj je potvrđeno njeno prisustvo bila je negdje iznad Tihog okeana kada je bila na putu da leti oko cijelog svijeta avionom. Sa njom je nestao i njen navigator Fred Noonan.


2. Harold Holt

Bio je 17. po redu premijer Australije i nestao je 1967. godine nakon što je otišao da pliva na plaži Cheviot Beach u Viktoriji. Iako njegovo tijelo nikada nije pronađeno, proglašen je mrtvim nakon samo dva dana potrage. Mnogi smatraju da je lažirao svoju smrt.

3. D.B. Cooper

D.B. Cooper je postao poznat kao jedan od rijetkih avio-gusara. Naime, on je 1971. godine oteo avion i zatražio 200.000 dolara u kešu zajedno sa padobranima kao otkupninu i tanker sa gorivom da se avion napuni na aerodromu u Seattleu. Nakon što je ponovo avion uzletio, Cooper je tražio da ga voze prema Mexico City-u te je pola sata nakon leta, usred noći iskočio sa padobranom i novcem. Niko ne zna šta je bilo sa njim.

Sljedeća stranica:


Podijelite ovaj članak sa svojim prijateljima i pomozite nam da održimo sajt aktivnim:


POVEZANO:  10 najmanjih zemalja na svijetu


Učitava se...
POVEZANO:  Big Wind je tenk kakav do sada niste vidjeli - iznenadićete se kada čujete koja je njegova prava namjena

Učlanite se besplatno na našu
e-mail listu

Prijavite se na email listu sajta Rudar.net za besplatni sedmični newsletter